sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Juhannus

Juhannus meni tänä vuonna niin että aattona olimme isäpuoleni luona maalla, niinkuin joka vuosi. Grillattiin, saunottiin ja ulkoiltiin. Tuo paikka on meille kovin tärkeä sillä onhan siellä juhlittu jopa meidän häämme. Joka kesä käymme maalla nauttimassa ulkoilmasta ja ulkosaunasta, sekä tietysti vaari vie meitä veneilemään. Tarkoitus on tänäkin kesänä päästä vielä pidemmän kaavan kautta vierailemaan vaarilla. Tällä kertaa emme voineet jäädä yöksi koska miehellä oli töitä lauantaina, vuorotyöläisen elämää siis.
 Toivottavasti tuosta paikasta tulee myös Justukselle yhtä tärkeä kuin se on Lukaksellekin.
                                   Ilmakin oli oikein suotuisa ja kelpasi ulkona oleskella.

                                                  Vaari ja Lukas grillaushommissa.

Hirviemo kahden vasansa kanssa kävi myös katselemassa touhujamme,kovin lähelle eivät tosin uskaltaneet.


Nyt kun olen alkanut työstämään noita omia lapsuus traumojani niin olen myös pikku hiljaa alkanut puhumaan tunteistani. Eilen oli pahaolo ja eräs asia painoi mieltäni, mieheni oli töissä joten laitoin hänelle viestiä ja kerroin miltä minusta tuntuu ja kas kummaa olo helpottui ainakin hieman kun sai asiasta puhuttua vaikkakin tekstiviestillä, mutta ehkä vielä joskus opin puhumaan kasvotustenkin. Ei tästä voi olla suunta kuin ylös päin. Aikaisemmin olisin pitänyt asian sisälläni, murhetinut ja vatvonut asiaa yksin. Tosin ehdin nytkin asiaa vatvoa yksinäni ennen kuin pystyin siitä avautumaan, mutta nyt todella huomaa että se avautuminen kannattaa, asia ei paina mieltäni enää ollenkaan niin paljoa. 
Sain myös viime blogikirjoitukseni jälkeen kannustavan viestin eräältä ihmiseltä, ihana huomata etten ole ainoa joka kamppailee tälläisten ongelmien kanssa ja kuulla että niistä todella voi selviytyä. Mulle saa todellakin laittaa rohkeasti viestiä aiheesta kuin aiheesta ja palautetta blogista. Nyt nämä kirjoitukset syventyvät ehkä enemmän minuun itseeni kuin lapsiin ja perheeseen, mutta eikös sitä sanota että "onnellinen äiti, onnelliset lapset" eli ihan tämän perheen takia olen alkanut tätä itsetutkiskelua harrastaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti