lauantai 3. syyskuuta 2016

Töihin paluu ja hoitoon meno mietintää

Justus on vasta vajaa ½-vuotias ja mä mietin jo töihin paluuta ja hoitopaikkahakemuskin on jo tehty. Hieman tässä haikeena mietin että on enää 4,5 kuukautta siihen että itse palaan töihin, Justus saa nauttia kotona olosta sen jälkeen vielä pari viikkoa isin kanssa ja sitten alkaakin päiväkotielämä. Haluaisin toki olla kotona pidempäänkin, säälittää laittaa niin pientä päiväkotiin, mutta kun ei ole vaihtoehtoja. Kahden lähihoitajan taloudessa ei vaan kotihoidontuella pärjätä. Olihan tuo isompikin vasta 10 kuukautta kun aloitti päiväkodissa ja hyvinhän sillä on mennyt ja aina jäänyt päikkyyn mielellään. Nyt Justuksella on onneksi isoveli seurana päiväkodissa ja koska olemme molemmat vuorotyössä niin ne päikkypäivätkin jäävät monesti melko lyhyeksi. Onneksi tuo meidän päiväkoti on aivan ihana paikka ja hoitajien kanssa on ollut helppo kommunikoida. Lukas ei tosin ehtinyt siellä olemaan kuin puoli vuotta, mutta viihtyi hyvin. Kiva on myös se, että pojat pääsevät samaan ryhmään.

Itse odotan töihin paluuta jonkin verran, pääsee taas aikuiseen seuraan osaksi aikaa päivästä. Välillä kun tuntuu että täällä kotona kaatuu seinät päälle ja puhun vain vauvakieltä. Olin hiljattain yhden työkaverin luona Nosh-kutsuilla ja oli kyllä mukavaa kun pääsi vaihteeksi yksin johonkin ja sai jutella rauhassa muiden kanssa, niin ja tulihan sitä rahaakin vähän tuhlattua :)

Tunnelmat töihin paluun suhteen ovat siis hyvinkin ristiriitaiset; toisaalta odotan töihin paluuta, mikä muuten kertoo myös siitä että tykkään työstäni koska olen sinne innolla palaamassa. Toisaalta taas haluaisin olla vielä kotona lasten kanssa, enkä tohtisi laittaa pientä vielä hoitoon.
Säästin vielä lomapäiviä keväälle niin, että pystyn pitämään vielä parin viikon loman keväällä, eli pehmeä lasku tiedossa. Näistä viimeisistä kuukausista kotona yritän kyllä nauttia täysillä, koska enempää meille ei lapsia tule joten jatkossa ei tämän sortin lomia pidetä ;)

Olisi kiva kuulla teidän mietintöjänne aiheesta, onko teidän lapset menneet hoitoon minkä ikäisinä?
Minkälaisia ajatuksia teillä on töihin paluu äitiyslomalta herättänyt?

1 kommentti:

  1. Meillähän myöskin neiti aloitti aikoinaan hoidon jo.. Muistaakseni 10 kk ikäisenä, ei vielä kävelly ku hoitoon vietiin. Paikka oli suht pieni, yksityinen. Reippaan luonteen vuoksi oli kuitenkin helppo jättää Iita hoitoon ja äkkiä tuon huomasikin että viihtyi siellä hyvin, osin siksi että hoitajat oli mukavia ja osin siksi että sopeutui hyvin hoitopaikkaan. Perusasiat kun on kunnossa kotona, ei yleensä tule vaikeuksia missään. Lapset tarvitsee ikäistään seuraa ja kyllä se pikkunenki varmasti pärjää siellä kunhan hoito on ajankohtainen :)
    Sanna

    VastaaPoista